De kalde morgningene har allerede kommet, og det er desto viktigere å kle se riktig for å kunne yte best mulig i løpet av arbeidsdagen. Ved kalde og skiftende temperaturer er det best å kle seg etter lag-på-lag prinsippet. De ulike lagene bidrar til å håndtere de kalde morgningene og de varmere ettermiddagene. Flere lag gir deg større mulighet til å kunne regulere varmen riktig.
Hodet er den kroppsdelen som avgir mest varmetap. Det er viktig å bruke en lue som varmer godt og som er tilpasset værforholdene, f.eks. ved mye regn eller vind. Hender og føtter er også viktig å kle godt, ingenting er vel verre enn stive fingre eller føtter som man ikke lenger har følelse i. Bruk gjerne lag-på-lag metoden for hender og føtter også.

Lag 1: Det innerste laget

Det som er rett på kroppen bør sitte tett inntil, samtidig som det skal holde deg varm og transportere fuktighet bort fra kroppen. Ullundertøy er å anbefale. Ull varmer godt og lukter mindre enn superundertøy.

Lag 2: Det mellomste laget

Velg ett eller to plagg avhengig av temperatur. Det er viktig at disse plaggene ikke er tettsittende da luften mellom lag 1 og lag 2 bidrar med å opprettholde varmen. Ull er igjen å anbefale, men fleece er også et godt valg.

Lag 3: Det ytterste laget

Uavhengig av dagens vær vil alltid en vind- og vanntett jakke bistå med å opprettholde varmen best mulig, dette fordi det beskytter mot nedbør og bevarer det isolerende luftlagt mellom lag 1 og 2. Uansett værforhold har vi et stort utvalg av ulike typer jakker; vanntette skalljakker og regnjakker, hettejakker, softshell jakker, fleecejakker, vinterparkas, varseljakker i klasse 2, 3 og 3-i-1 og vinterjakker.

Hvorfor velge ull?

  1. Ull passer hele året siden materialet regulerer og holder på varmen, samt puster svært godt.
  2. Selv når ullplagget er vått varmer det fortsatt
  3. Vond luft setter seg ikke i plagget siden ull er et naturmateriale
  4. Ullplaggene er elastiske, slitesterke og av mykt materiale som er behagelig å bruke.
Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *